Úvod » Aktuality

HSK v atraktivní gólové show pokořilo šampiona

publikováno 21.09.2014 (aktualizováno 23.09.2014)

HSK Staré Brno – SK Jihlava 6:3 (1:0, 1:3, 4:0) Rozhodčí: Dostál. Branky domácích: 2x Fojtík, 1x Emmer, 1x Šír, 1x Holub, 1x Baláč. Branky hostů: 2x Blaško, 1x Průcha. Vyloučení: 6:10, navíc L.Šmarda 10 min OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 29:29.

Hned ve druhém kole soutěže přijel do jihomoravské metropole změřit síly s proslulým Starým Brnem úřadující mistr z Jihlavy. Dalo se tedy předpokládat, že všichni přítomní diváci budou svědky kvalitního hokejbalu, a také se tak stalo – vyrovnaný souboj, mnoho kvalitních akcí i branek, několik emotivních projevů a skóre jako na houpačce. Zkrátka vše. Oba týmy se dnes představily v hojném počtu. Nutno také připomenout, že mistrovský tým z Vysočiny nastoupil do aktuální sezóny s velkým počtem změn v kádru, jelikož musela Jihlava z finančních důvodů opustit extraligu a právě hráči bez nového angažmá posílili bývalý rezervní tým Jihlavy hrající o dvě ligy níže. Z těchto důvodů se název týmu změnil pouze na SK Jihlava.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří nepříjemně zatápěli hostům v jejich obranné třetině, ale na branku se čekalo dlouho. První vyloženou šanci měl M.Šmarda, který se ocitl trestuhodně sám před bránou, ale jeho pokus zneškodnil brankář Bártů. Zhruba v polovině první třetiny se vyznamenal famózním zákrokem také Chmel, když si při Dolejšího akci poradil se střelou a následně i nepříjemnou dorážkou, která skončila v jeho lapačce. Po chvíli ani v brejku se ocitnuvší domácí Holub netrefil, jak by si představoval. Bezbrankový stav se ale minutu před první pauzou přeci jen změnil, když HSK prokázalo své kvality v přesilovce, L.Šmarda nahrál výtečně před bránu Emmerovi a ten trefil odkrytou část brány – 1:0.

Ve druhé periodě bylo vidět mnoho šancí na obou stranách. V čase 22:02 se dočkali gólu i hosté, a to v početní nevýhodě, když Šírovi propadl míček na červené čáře a bleskově se do brejku dostali Píbil s Průchou, kteří si míček třikrát vyměnili a bez váhání si rozebrali Chmela a bylo vyrovnáno – 1:1. Brno si za dvě minuty vzalo vedení zpět v přesilové hře, když roztočilo ofenzivní kolotoč a po střele Šíra si míček našel cestu až do sítě – 2:1. Opětovné vedení vydrželo domácím jen něco přes minutu, jelikož nikým neatakovaný Blaško na modré čáře měl dostatek času na střelu, která v čase 26:01 prosvištěla až za Chmelova záda – 2:2. A aby si domácí nemysleli, že se nic neděje, tak pouhou minutu před druhou přestávkou prošel při individuální akci hravě obranou až před bránu opět Blaško a následným blafákem poslal Jihlavu poprvé do vedení – 2:3.

Hned z kraje poslední fáze zápasu měli hosté nepříjemnou šanci k navýšení náskoku, ale zmařil ji brněnský goalie, který taktak udržel míček pod svým betonem před brankovou čárou. Zato v čase 32:15 padl na druhé straně vyrovnávací gól z hole Holuba, který využil Bártova zakrytého výhledu a z mezikruží vymetl pavučinu jeho svatyně – 3:3. Tento gól posílil sebevědomí domácích a návrat do vedení na sebe nenechal dlouho čekat, hned o minutu později překonal hostujícího goalieho z dorážky Baláč– 4:3. Zvýšit mohl hned Fojtík, který běžel se Zapletalem na jediného obránce, ale zamířil pouze do brankáře. Domácí měli také možnost dvojnásobné přesilovky pět na tři, ale při všech vážnějších brankových příležitostí držel hosty nad vodou Bártů. Místo toho mohli hosté ve čtyřech před koncem oslabení vyrovnat z rychlého protiútoku, ale střela Průchy olízla pouze boční síť. Ovšem poté, co byl rychlík Šír po úniku faulován, hrálo Brno opět přesilovou hru a tou už nepohrdlo. Navýšilo skóre poněkud kuriózní trefou Fojtíka, který stál vedle brány a procedil míček odrazem od Bártových zad za brankovou čáru – 5:3. Jihlava samozřejmě nic nevzdala a zahrozila několika nepříjemnými pokusy, ovšem ani při power play nevstřelila kontaktní branku a minutu před koncem pečetil cenné vítězství HSK do nechráněné klece znovu Fojtík – 6:3.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil maca20 | 24.09.2014 12:23
Opravdu super
Osobní profil Trocka | 23.09.2014 20:59
To je jedno Robo, ale napsaný to je suprově !!!
Osobní profil zaruba | 22.09.2014 20:17
aha .. no nebyla to jedina chyba na zapise, dokonce ten paty gol co daval milos napsali golcovi, este ze sem si to pamatoval, ale ten 4. uz ne, kdyztak to nekdo upravte
Osobní profil Lukin87 | 22.09.2014 18:15
Záruba, super práce díky,ale gól nedával Mara ale Tomik (Mary sorry)

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz