Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

Po vypjaté přestřelce neporažených odletěli Flyers se všemi body

publikováno 12.10.2014

HSK Staré Brno – HBC Flyers Jihlava 4:6 (2:2, 0:2, 2:2) Rozhodčí: Dostál. Branky domácích: 1x Gratz, 1x Šír, 1x Emmer, 1x M.Šmarda. Branky hostů: 2x Rezek, 2x Homola, 1x Brázda, 1x Souček. Vyloučení: 13:10, navíc Trotzmüller Jiří, Andrýsek 10 min OT. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 31:31.

V pátém kole soutěže byla na programu divoká bitva mezi HSK Staré Brno a HBC Flyers Jihlava. Tyto dva celky mají za sebou bohatou historii a jeden z nich měl dnes poprvé v sezóně okusit hořkost porážky. Letci z Jihlavy, kteří mimochodem předvádí v Brně skvělé výkony, nabrali stejně jako rezerva SK do kádru nové extraligové posily a na brněnskou tvrz dorazili sice v chudé, ale zato silné sestavě. Utkání mezi těmito týmy nikdy nezklamalo a dnes tomu napomohl i jediný rozhodčí, kterému se práce nikterak nezdařila, ačkoli ke hromadným šarvátkám nedocházelo.

Hra se od první třetiny přelévala od jedné branky k druhé a oba týmy se dopracovávali k mnoha nebezpečným šancím. Nejprve běžel zprava sám na bránu hostující Rezek, ale brněnský brankář byl na svém postu, o pár vteřin později domácí Zapletal po úniku minul. Přesto se bezbrankový stav změnil rychlým gólem, a to v čase 1:19, když brněnský kanonýr Gratz využil Drštičkova skrytého výhledu a úspěšně skóroval – 1:0. Když o tři minuty později operovali hosté okolo brněnské brány, nahodil Brázda zpoza brány míček přes brankovou konstrukci na Chmelova záda, což domácí goalie pocítil a stihl jej před dopadem chytit do lapačky, kterou však máchl do pavučiny a zřejmě proto rozhodčí nacházejicí se na hranici kruhu posoudil tuto situaci jako gól – 1:1. Obránci stojící blízko se pochopitelně domáhali neuznání branky, ale marně.

Do konce třetiny ještě padlo na obou stranách po jedné brance. Nejprve šlo HSK do vedení v přesilové hře, kdy po kombinaci Holuba a Šíra zasunul druhý jmenovaný do prázdné brány – 2:1. A po necelých dvou minutách se na druhé straně ocitl v brejku rychlonohý Rezek, který z bezprostřední blízkosti dokonale využil své šance a začalo se opět od nuly – 2:2. První perioda tedy hodně napověděla, že se bude jednat o brankový festival.

Hra se od druhé třetiny začala přiostřovat a především na brněnskou stranu se nesla vlna vyloučení, což bylo vodou na jihlavský mlýn. Flyers dostali výhodu přesilovky 5 na 3, kterou hned čtyři vteřiny po buly využil dělovkou od modré Homola – 2:3. V další nabídnuté početní výhodě se prosadil opět extraligový bek Homola, který jako přes kopírák poslal Jihlavu i do dvoubrankového vedení – 2:4. Šance se dále množily na obou stranách, domácí do konce třetiny dvakrát orazítkovali tyč, ale kontaktní branku nevsítili.

Z kraje posledního dějství vyčaroval Drštička jedinečný zákrok, když se mu míček mezírkou mezi betony pomalu sunul za jeho zády k brankové čáře, za kterou se jej chystal doklepnout Fojtík, ale záhadným způsobem byla největší možná brněnská tutovka zneškodněna. Ovšem v početní převaze vykřesal domácím naději Emmer, jenž dostal v blízkosti brány nezištný pas od Šíra – 3:4. Tato branka HSK nabudila a v další přesilové hře si jistě dělali zálusk na vyrovnání, ale místo toho jim v čase 36:03 zasadil rozhodující úder při oslabení ze samostatného úniku bleskový Rezek – 3:5.

Do konce zbývalo pět a půl minuty a po závaru znovu zkorigoval stav přesnou střelou brněnský M.Šmarda – 4:5. Domácí sice měli šance poslat zápas do nájezdů, ale letcům i přes veškerou obětavost přistřihnout křídla nedokázali a tři minuty před koncem po jejich nesmyslném vyloučení 2+2min za napadení bylo víceméně rozhodnuto. Přesto se půl minuty před koncem rozhodli brněnští odvolat brankáře, ale jen co došel ke střídačce, ztratili míček ve středním pásmu a odtud upravil hostující Souček do prázdné brány výsledek na konečných 4:6 pro Flyers. Ale nic to nezměnilo na tom, že se oba týmy postaraly o vzrušující podívanou a místní diváci rozhodně nemuseli litovat.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil maca20 | 14.10.2014 16:49
Článek ok, výsledek ko
Osobní profil Trocka | 12.10.2014 22:17
Zápas na hovno, ale za článek si Robo zasloužíš palec nahoru Dík!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz