Úvod » Aktuality

HSK posílá Orly na dovolenou a po dvou letech si znovu zahraje finále

publikováno 02.05.2015 (aktualizováno 04.05.2015)

MAC Eagles Brno – HSK Staré Brno 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

 

Dnes dopoledne byla na programu druhá semifinálová bitva mezi brněnskými celky. V důsledku hromadné šarvátky ze závěru předchozího utkání nakonec přeci jen padl jeden disiplinární trest v podobě šestizápasového distancu, který byl udělen starobrněnskému Holubovi, nýbrž v pondělí jej čeká zasedání u odvolacího řízení. Staré Brno se však muselo obejít i bez několika dalších opor, ale zato nastoupili hned dva klíčoví forvardi (nepřítomni v minulém zápase) Němec a L.Šmarda, kteří byli tím hlavním důvodem, proč jejich tým dnes ukončil semifinálovou sérii. MAC Eagles, kteří v tomto utkání viseli nad propastí, se taktéž představili v lehce chudší sestavě než minulý týden.

Jelikož v noci pršelo, se dnešní klání odehrálo na vlhkém povrchu. První perioda nakonec divákům branku nenabídla. Více vyložených brankových příležitosti měli domácí, ale o vše se postaral strážce branky hostí Horák a na svém místě byl také Samson. Pouze jediné vyloučení (na straně HSK) v první patnáctiminutovce se stavem také nepohnulo.

Ve druhé třetině to se Starým Brnem vypadalo o dost lépe, vytvořilo si tlak a nakonec jej přetavilo v branku, když v přesilové hře po nesobecké nabídce M.Šmardy a důrazu na brankovišti otevřel skóre Němec (který byl v dnešním semifinále suverénně nejvíce vidět) – 0:1. Na druhé straně běžel jeden z domácích forvardů sám na Horáka, ale do dalších vyložených šancí ke skórování už HSK domácí nepouštělo. V jedné z dalších početních výhod se L.Šmarda s Němcem ocitli sami před brankářem Samsonem, ale nevyzráli na něj. Poté měl šanci ke gólu do šatny Němec, jenž unikl při vlastním oslabení, ale zakončení se mu nezdařilo.

Pytel z góly se rozsypal až v posledním dějství hry. Staré Brno v čase 32:49 nepohrdlo svoji jedinečnou šancí v početní nevýhodě, když k vyhozenému míčku jako první doběhl L.Šmarda a naservíroval jej nabíhajícímu Němcovi, který měl dostatek času k nasměrování míčku za záda domácího gólmana – 0:2. Stejný útočník se o necelé čtyři minuty později znovu ztratil obraně Eagles a tentokrát nezaváhal a zkompletoval hattrick – 0:3. Jenže po této brance jako by HSK usnulo na vavřínech a nakonec se muselo až v samotném závěru bát o výsledek. Necelých šest minut před koncem udržel v početní převaze šanci Orlů na zahýbání s konečným výsledem Koš, který pálil takřka z mezikruží přesně – 1:3 a za tři minuty se postaral přesným zavěšením do víka o kontaktní branku Drenčko – 2:3. Na vyrovnání zbývalo domácím ještě relativně dost času, měli k dispozici i trestné střílení, které však Horák zneškodnil. Eagles v předposlední minutě odvolali Samsona z brány a hráli variantu šest na čtyři, ale jejich šance k vynucení si prodloužení zmařil Gtatz, který se trefil vyhozením přes celé hřiště do opuštěné klece – 2:4.

HSK Staré Brno tedy po dvou letech může opět slavit postup do finále, kde svede boj o svůj pátý titul s mužstvem SK Jihlava, se kterým se poslední tři ročníky soutěžě pravidelně potkává ve vyřazovacích bojích. Naopak hráči MAC Eagles dnešním dnem končí nejen letošní sezónu, ale také jejich dlouholeté působení v Ronhill lize, tudíž nezbývá než jim poděkovat za veškeré jejich podílení na nejkvalitnějších zápasech této soutěže.    

MAC Eagles Brno – HSK Staré Brno 2:4 (0:0, 0:1, 2:3) Rozhodčí: Prudík, Pikula. Branky domácích: 1x Koš, 1x Drenčko. Branky hostů: 3x Němec, 1x Gratz. Vyloučení: 7:10, navíc Popolanský 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:3. Střely na branku: 30:29. Stav série: 0:2.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Pepa67 | 03.05.2015 9:58
Tři góly v oslabení a jeden v přesce!
Osobní profil Pepa67 | 02.05.2015 23:24
Gratulace, hoši!!!!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz