Úvod » Aktuality

Finále ještě nekončí, Staré Brno si vynutilo třetí zápas

publikováno 16.05.2015

SK Jihlava – HSK Staré Brno 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Finálová série Ronhill ligy se po týdnu přesunula do centra kraje Vysočina a přítomní diváci byli svědky atraktivní hokejbalové podívané s hudebním doprovodem. HSK Staré Brno mělo po těsné úvodní finálové prohře nůž na krku, ale přesto se dokázalo dokonce i v oslabené sestavě semknout a dát dohromady pětačtyřicet minut užitečného hokejbalu. Domácí tým SK Jihlava do utkání nastoupil ve stejné sestavě jako minule.

První třetina nepřinesla příliš mnoho vyložených šancí ke skórování, ačkoli gólmani byli několikrát zaměstnáni a na oba z nich šel přiměřený počet střel. Nejvíce zaváněla gólem šance hostujícího L.Šmardy, který se po brejku tři na jednoho zjevil sám před Bártů, ale neuspěl. Hra se všeobecně přelévala od jedné brány k druhé, také se vyskytlo na obou stranách po jednom vyloučení, přesto však po patnácti minutách zůstaly na tabuli svítit dvě nuly.

To ve druhé periodě už začaly padat góly a hra se lehce přiostřovala. Jako první udeřilo stejně jako v prvním finálovém měření sil Staré Brno, a to hned necelé dvě minuty po přestávce, kdy hostující Smrž po nahrávce spoza brány nejprve ztroskotal na betonu domácího brankáře, ale vše hned napravil úspěšnou dorážkou L.Šmarda – 0:1. Těsné vedení si hosté drželi pět minut, dokud SK Jihlava nesrovnala po Třetinově individuální akci po levém křídle a následnou střelou nad Chmelovo rameno – 1:1. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za smírného stavu, stačili brněnští vstřelit gól do šatny, konkrétně v čase 29:35, kdy při hře čtyři na čtyři znovu L.Šmarda pálil přesně do černého z levého kruhu – 1:2. Stejný útočník měl ve druhé třetině ještě další nebezpečnou příležitost, když na modré čáře obral o míček jednoho z jihlavských beků, ale po samostatném úniku orazítkoval tyč.

V závěrečném dějství hry pochopitelně jihlavské publikum hnalo svůj tým za vyrovnáním, ale nakonec jej hosté zmrazili ve 34. minutě poté, co po přechodu do útočné třetiny nahrál Šír přes dva obránce dopředu M.Šmardovi a ten tváří v tvář Bártovi dal povedeným blafákem HSK bezpečný dvoubrankový náskok – 1:3. SK Jihlava sice místy také nepříjemně kousala, nýbrž nakonec se jí stav zkorigovat nepodařilo. V samotném závěru těsně před sirénou stačil ze středního pásma podtrhnout přesvědčivé vítězství svého týmu do nechráněné branky brněnský Emmer – 1:4.

Znamená to, že hokejbalisté HSK odmítli konec sezóny a vrátili finálovou sérii zpět do Brna, kde již zítra od 16:00 proběhne urputný boj o mistrovský pohár.   

SK Jihlava – HSK Staré Brno 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Rozhodčí: Chytil. Branky domácích: 1x Třetina. Branky hostů: 2x L.Šmarda, 1x M.Šmarda, 1x Emmer. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:24. Stav série: 1:1.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Trocka | 17.05.2015 11:38
Hezkej článek Robo !

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz