Úvod » Aktuality

Je dobojováno, HSK nakonec sérii neotočilo a obdrželo stříbrnou trofej

publikováno 18.05.2015 (aktualizováno 13.09.2015)

HSK Staré Brno – SK Jihlava 5:7 (2:3, 3:3, 0:1)

V dnešním utkání, které bylo naplánováno na netradiční čas 16:00 a ještě o pár minut odloženo kvůli turnaji malých žáčků, šla jihomoravská Ronhill liga do tuhého a konečně poznala letošního držitele mistrovského poháru. Jednalo se o velké brankové hody, které přinesly přítomné divácké kulise výrazně větší počet gólů než padlo v předchozích dvou finálových duelech dohromady.

Od samého začátku rozhodujícího finále se hrálo ve vysokém tempu a s maximálním nasazením. Stav se měnil hned v čase 2:16 a jako první se radovalo opět Staré Brno, kterému po závaru v útočném pásmu dal brzké vedení L.Šmarda – 1:0. Ovšem hosté z Jihlavy bleskově vyrovnali po pouhých 37 sekundách, kdy při ošemetné situaci před brněnskou bránou překonal Chmela z nulového úhlu Koudelka – 1:1. Poté se hra na chvíli zastavila a na další gól se čekalo necelých osm minut, pak unikl domácí obraně Průcha a otočil skóre – 1:2. Do té doby se ještě na žádné straně nevylučovalo, až potom začala praskat trestná lavice. Hosté ke konci třetiny hráli početní výhodu pět na tři, ale domácí podržel nad vodou Chmel a naopak v čase 14:44 při vlastním oslabení (v tu chvíli ve čtyřech) vypálil přes celé hřiště Šír a nachytal na švestkách brankáře Bártů – 2:2. Přesto se však nejednalo o gól do šatny, jihlavští měli pět vteřin před prvním hvizdem možnost trestného střílení, ve kterém vrátil SK zpět jednobrankové vedení Danko – 2:3.

Hostům se zdařil i nástup do druhé třetiny, hned v sedmnácté minutě po vyhraném buly Třetiny prostřelil Píbil od modré čáry vše, co mu překáželo v cestě – 2:4. HSK se po této brance rozhodlo vystřídat gólmany a na scénu šel Horák. Ten však také dlouho neudržel čisté konto a kapituloval v čase 18:36 při přesilové hře Jihlavy, ve které Třetinova pumelice od modré čáry zapadla s pomocí brankové konstrukce mezi tři tyče – 2:5. Domácí však nesložili zbraně a za dvě minuty zkorigoval stav Šír, jenž v samostatném úniku prostřelil Bárta – 3:5. Posléze si HSK zahrálo poprvé přesilovku pět na tři, kterou nepohrdlo a v čase 24:38 se dočkalo kontaktní branky po jedovaté střele Gratze od modré – 4:5. Početní převaha domácích měla navíc dlouhé pokračování kvůli výraznému přesažení počtu hráčů hostí na hřišti, vyrovnání se však nekonalo. V oslabení přiblížil tým SK k titulu svoji samostatnou akcí po pravém křídle Mandát – 4:6. Ale pár vteřin před druhou přestávkou se v další početní výhodě postaralo Brno znovu o kontaktní trefu, ke které jim navíc pomohlo chybné střídání Jihlavy, a tak nikým nehlídaný M.Šmarda využil přesnou L.Šmardovu pobídku a poslal míček do poodkryté klece – 5:6.

Závěrečná perioda byla z hlediska gólů oproti předchozím dvěma velmi rozdílná. Pouze v pětatřicáté minutě po přechodu Jihlavy do útočné třetiny našel nahrávkou Koudelka před bránou nabíhajícího a osamoceného Matějku a ten bez váhání poslal hosty vstříc obhajoby prvenství – 5:7. Ačkoli bylo i nadále k vidění mnoho šancí i další přesilovky, nakonec se skóre do vypršení pětačtyřiceti minut nezměnilo.

Mančaft SK Jihlava tedy ani v letošním ročníku nenašel v play-off přemožitele a jeho hráči mohli podruhé v řadě pozvednout nad hlavy pohár pro šampiona regionální soutěže. HSK Staré Brno nakonec nevyužilo domácího prostředí k dokonání obratu finálové série, přesto však byl vyhlášen nejlepším brankářem ligy právě Lukáš Chmel z HSK a z téhož mužstva získal trofej pro nejúspěšnějšího útočníka tohoto ročníku z pohledu kanadského bodování Ondřej Šír.            

HSK Staré Brno – SK Jihlava 5:7 (2:3, 3:3, 0:1)

Rozhodčí: Prudík, Hrazdíra. Branky domácích: 2x Šír, 1x L.Šmarda, 1x Gratz, 1x M.Šmarda. Branky hostů: 1x Koudelka, 1x Průcha, 1x Danko, 1x Píbil, 1x Třetina, 1x Mandát, 1x Matějka. Vyloučení: 6:8, navíc Třetina (hos.) 10 min OT+OK. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 30:35. Stav série: 1:2.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Trocka | 18.05.2015 16:30
Díky za článek Robo a za celou sezónu!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz