Úvod » Aktuality

HSK Staré Brno – HBC Flyers Jihlava 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)

publikováno 02.05.2016

Hokejbalisté Starého Brna po nepovedené první třetině nakonec splnilo roli favorita a v důležitém prvním střetnutí se jim po třech sezónách podařilo zlomit leteckou kletbu v rámci domácích zápasů. Skóroval i debutant Jelínek.

Branky a nahrávky:

10. M.Šmarda (Zapletal, Badin), 24. L.Šmarda (J.Šmarda, Jelínek), 25. Holub (L.Šmarda, Řezáč), 35. Smrž (Novák, Baláč), 41. J.Šmarda (L.Šmarda), 42. Jelínek (M.Šmarda) – 7. Souček (Kučera), 7. Seknička (Lorenc, Kourek)

Rozhodčí: Jemelka, Vektovský. Vyloučení: 5:4, navíc L.Šmarda (dom.), Holub (dom.) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 43:31. Stav série: 1:0.

Za příjemného slunného odpoledne odstartovalo v moravské metropoli semifinále Ronhill ligy mezi Starým Brnem a Jihlavou Flyers. Tato dvě veteránská mužstva se spolu ve vyřazovacích bojích naposledy střetla v semifinále play-off roku 2011.

Letci z Jihlavy přicestovali na brněnskou půdu s obrannou taktikou, což zejména v play-off bývá velmi účinné. Domácí však přesto svého soupeře v první třetině jednoznačně přehráli, měli permanentní tlak, ovšem bez gólového efektu. To jihlavští brzy potrestali ve své první přesilové hře, kdy Kučerovo nahození dokázal Chmel, který mnoho neviděl, vyrazit pouze na Součka, jenž následnou dorážkou mezi betony poslal hosty do vedení – 0:1. Brno se evidentně nestačilo vzpamatovat a ještě v téže minutě po hrubém zaváhání obrany na brankovišti poslal Seknička bez větších potíží míček bekendem pod víko – 0:2. Poté však začali přebírat otěže zápasu domácí, nejprve při vlastním oslabení nezužitkoval svůj útěk L.Šmarda, ale v desáté minutě se již vlnila síťka také za Milfajtem, když Zapletal našel mezi kruhy nabíhajícího kapitána M.Šmardu a ten snížil na rozdíl jediné branky – 1:2.

Více než polovinu druhého dějství se o další gól nikdo nepostaral. Ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách Starého Brna podržel hosty několika famózními zákroky brankář Milfajt, poté si jej však ve čtyřiadvacáté minutě rozebrala před brankovištěm osamocená dvojice J. a L. Šmardovi a bylo srovnáno – 2:2. Za necelou minutu otočil skóre Holub, který po L.Šmardově nahrávce prostřelil z mezikruhu celou skrumáž před bránou – 3:2. Flyers už téměř nestíhali a často odvraceli hrozbu pomocí zakázaného uvolnění. Do druhé sirény měli velmi nebezpečnou šanci ke zvýšení náskoku Holub s Řezáčem, když se řítili sami na jihlavského gólmana, ten však nakonec ani nemusel zasahovat.

Závěrečná perioda přinesla tři branky. Domácí pět minut po přestávce vykombinovali hostující obranu po ose Baláč-Novák-Smrž a posledně jmenovaný zametl do odkryté svatyně – 4:2. Ke kontaktní brance měl velkou šanci Rezek, který se po pádu brněnského obránce snadno dostal do samostatného úniku, nýbrž nadvakrát si vylámal zuby na Chmelovi. Letcům definitivně padla křídla po další úspěšné akci domácích, když L.Šmarda vybídl ke skórování v dobré pozici vyčkávajícího otce J.Šmardu – 5:2. Jako třešeň na dortu si připsal branku při své premiéře také Jelínek, a to přesnou tečí M.Šmardovy střely nad Milfajtovo rameno – 6:2. Více se již do závěrečného hvizdu neodehrálo, a tak se HSK bude v centru Vysočiny těšit mečbolu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery