Úvod » Aktuality

HBC Flyers Jihlava – HSK Staré Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

publikováno 02.05.2016

V utkání chudém na branky si dokázali vynutit rozhodující zápas domácí Flyers, kteří zejména díky neprůstřelnému brankáři Milfajtovi vůbec nepovolili hostům se gólově prosadit a poprvé od podzimu 2011 se jim podařilo vyzrát doma na HSK.

Branky a nahrávky:

13. Lorenc (bez asistence), 45. Rezek (Souček)

Rozhodčí: Chytil, Vokurka. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:37.

V první třetině si vytvářely šance oba týmy, střelecky aktivnější byli hokejbalisté Jihlavy. První vysoce nebezpečnou příležitost měl po chybě brněnské obrany Drápela, který však svůj samostatný únik neproměnil. Střelecký účet druhého semifinále otevřel až necelé tři minuty před první sirénou Lorenc, který se po překonání hostujícího beka trefil nijak razantní střelou ze střední vzdálenosti pod Chmelovu lapačku – 1:0. V tuto chvíli nemohl nikdo tušit, že se právě tato branka stane rozhodující.

Hned z kraje prostřední periody dostali letci výhodu početní výhody pět na tři, ve které naštěstí pro HSK orazítkoval Rezek pouze břevno. Posléze začali mít herní převahu brněnští, branková konstrukce zvonila také při přesilovce na druhé straně, jenže na dveře domácí obrany i gólmana bušili marně. Naopak mohli být rádi, že neinkasovali po nepříjemné teči zapomenutého Kučery v předbrankovém prostoru.

V závěrečné patnáctiminutovce hosté téměř do ničeho Flyers nepustili, až na Rezkův únik při oslabení, což dokázal brněnský gólman zlikvidovat. Na vyrovnání měli velké množství vyložených šancí a také přesilovek, svědčí o tom poměr střel poslední třetiny 7:14, ale to by v jihlavské bráně nesměl stát Milfajt, který se mimo jiné blýskl ke konci zápasu jedinečným zákrokem lapačkou proti L.Šmardově ztracení se domácí obraně ihned po buly, a odmítl tak prodloužení. Při závěrečné power-play domácí pečetili své vítězství, když si Rezek vynahradil své neproměněné možnosti vyhozením míčku do opuštěné brány půl minuty před vypršením základní hrací doby, čemuž jen taktak nedokázal zabránit dobíhající Šír.

Tím se definitivně rozhodlo o tom, že se série za nerozhodného stavu 1:1 přesune zpátky do Brna, kde se bude jeden z celků radovat z postupu do finále s dvojnásobným mistrem SK Jihlava B.      

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz