Úvod » Aktuality

Staré Brno obstálo, finále zaplní stejné dva mančafty jako vloni

publikováno 08.05.2016

V akčním rozhodujícím semifinále rozhodla až třetí třetina o tom, že HSK Staré Brno posílá Jihlavu Flyers na hokejbalovou dovolenou a i letos si zahraje o mistrovský pohár. Série byla hodná play-off, přinesla mnoho branek, emocí i osobních soubojů a obě mužstva si ji bezpochyby užila.

HSK Staré Brno – HBC Flyers Jihlava 6:3 (1:0, 1:2, 4:1)

Branky a nahrávky:

7. Zapletal (Novák), 16. Dmytryszyn (L.Šmarda), 32. Novák (Němec), 41. Jelínek (L.Šmarda), 42. Němec (Jandourek), 45. Šír (Jandourek) – 19. Rezek (Kourek), 23. Souček (Rezek), 33. Rezek (Jirků).

Rozhodčí: Chocholouš, Komárek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 46:40. Stav série: 2:1.

Start utkání byl po změně stanoven na 16:00, ale kvůli turnaji mladších žáků se úvodni buly vhazovalo s téměř dvouhodinovým zpožděním.

Neodehrála se ani půlminuta první periody a domácí hráč se poroučel na trestnou lavici, což Flyers nakonec nepotrestali. První tutová šance k otevření skóre přišla po chybné rozehrávce Brna, když se rázem vyskytli před bránou osamoceni Rezek s Dlabajou, jenže druhý jmenovaný Horáka nepřekonal. Za další minutu unikl na druhé straně Němec, jenž pálil vedle. Bezbrankové skóre přerušil v sedmé minutě Zapletal, který ihned po vstupu do útočného pásma trefil přesnou pumelicí přes obránce mezírku mezi betony Milfajta – 1:0.

Necelou minutu po první přestávce se po nepříjemném závaru v obranném pásmu letců dočkal branky Dmytryszyn, na jehož prudkou střelu z mezikruží po přesné nabídce L. Šmardy neměl jihlavský brankář mnoho času zareagovat – 2:0. Záhy měli Starobrňané možnost navýšit své vedení v početní výhodě, jenže namísto toho se ztratil domácí obraně a doběhl vyhozený míček hostující Rezek a poté se trefil přesně k tyči – 2:1. Stejný hráč pak neproměnil ještě jednu podobnou příležitost. Nakonec však Jihlava smázla celou dvoubrankovou ztrátu, když Rezkovu vyraženou střelu dokázal z téměř nulového úhlu sklepnout ze vzduchu do sítě Souček – 2:2. Velmi blízko návratu do vedení byl osamocený Holub před brankovištěm, když na něj prošla nahrávka na teč, avšak nakonec ani následná nepříjemná Šírova dorážka se stavem nepohnula.

Poslední fáze hry přinesla více branek než v obou předchozích třetinách dohromady. Začalo to ve dvaatřicáté minutě, kdy při obléhání jihlavského zařízení adresoval Němec nahrávku na levý kruh Novákovi, který z první zamířil přesně nad Milfajtovu vyrážečku – 3:2. Na tuto branku však Flyers ještě dokázali najít odpověď, a to hned za půl minuty. Kourkovu střelu pouze vyrazil Horák na volného Rezka, jenž v pádu zavěsil přesně do víka – 3:3. Jak ubíhaly další minuty, se zdálo, že by dnešní boj o vstupenku do finále mohl dospět do prodloužení, ovšem čtyři minuty před závěrečným hvizdem to domácí HSK zamítlo rozhodujícím úderem ve své první proměněné přesilovce, ve které L.Šmarda přesně nahrál před odkrytou klec Jelínkovi a ten bez větších komplikací rozvlnil – 4:3. Domácím však toto vedení stále nestačilo a za dalších 33 sekund po ideálním Jandourkově pasu zpoza brány poslal své mužstvo do trháku Němec – 5:3. Tím bylo prakticky rozhodnuto, hosté se ještě snažili něco s výsledkem udělat při hře bez brankáře, chvíli i v šesti proti čtyřem, nakonec až v plném počtu brněnských přidal pojistku do prázdné brány Šír – 6:3.

Z postupu do finále se tedy mohli až o půl osmé večer radovat hokejbalisté z Brna, které tak čeká odveta za loňský boj o titul s klubem SK Jihlava B, který také po osmi letech jako první zabránil úřadujícímu vicemistrovi HSK vyhrát základní část této soutěže. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Pepa67 | 08.05.2016 15:23
...pěkné Robo!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz