Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

První finálový skalp si připisuje Jihlava

publikováno 14.05.2016

Úvodní nervózní finálový duel patří domácímu týmu SK Jihlava B. Ten už ve druhé třetině zatloukl hřebík soupeři Starého Brna, jenž momentálně zažívá vůbec první sérii play-off této soutěže, kterou nezačal na domácí půdě.

SK Jihlava B – HSK Staré Brno 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky:

15. Střecha (Fejt, Jiskra), 19. Danko (Střecha, Jiskra), 25. Průcha (Střecha, Blaško), 29. Policar (Střecha) – 30. J.Šmarda (bez asistence).

Rozhodčí: Jeletz. Vyloučení: 5:7, navíc Smrž (hos.) 5+20 min OT, L.Šmarda (hos.) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:23.

Dnes ve 14:00 na jihlavském stadionu odstartovalo finále dvou kvalitních a zkušených mančaftů SK Jihlava „B“ a HSK Staré Brno. Kromě nespočtu osobních soubojů i adrenalinu tomu dávala grády i hudba a poprvé od play-off 2009 jsou fanoušci jihomoravské hokejbalové Ronhill ligy svědky finálové série hrané na tři vítězná utkání.

V první třetině byli střelecky o něco aktivnějším družstvem hosté, kteří se však gólově ani jednou neprosadili. První tutovou šanci měl ve svém brejku brněnský L.Šmarda, na druhé straně po chvíli nevyužil svého samostatného úniku Danko. Bezbrankový stav přerušila až brankou do kabiny Jihlava, když po vyhraném buly ve středním pásmu prošel individuálně hostující obranou reprezentační útočník Střecha a zametl míček mezi betony Chmela za brankovou čáru – 1:0.

Druhou periodu suverénně ovládli domácí. Hned pár vteřin po přestávce pohrdli přečíslením tří na jednoho a pak unikl brněnským obráncům Průcha, jehož pokus zastavila výstroj brankáře. Ovšem v devatenácté minutě to již bylo o dvě branky po rychlém protiútoku Střechy a zakončujícího Danka – 2:0. Cestu k případnému obratu si však HSK ještě více zkomplikovalo za čtyři minuty, kdy Smrž fauloval vysokou holí a rovnou musel odejít předčasně do sprch (přesněji trest 5+20 min). Důsledkem byla pětiminutová přesilovka pro domácí a z toho minutu pět na tři, kterou v poslední sekundě využili. Prvně Střechova střela evidentně zasáhla pouze břevno, nýbrž následná Průchova dorážka už skončila v síti – 3:0. Po zbytek dlouhého oslabení hostí musel vytáhnout pár brilantních zákroků Chmel, aby stav zůstal nezměněn. Jenže nakonec to Brnu nebylo nic platné, jelikož minutu a půl před druhým hvizdem dle klasického pravidla nedáš-dostaneš si po Střechově přesné nahrávce bezchybnou kličkou smlsnul na hostujícím gólmanovi v předrankovém prostoru volný Policar – 4:0. Skóre se ale do pauzy měnilo ještě jednou při početní výhodě HSK po tom, co Novák přesnou trefou čepelí na modré čáře zabránil vyhození míčku a následnou rychlou kombinaci zakončil přesnou tečí matador J.Šmarda – 4:1.

V závěrečné fázi hry se utkání pouze dohrávalo a divácká kulisa se branky nedočkala, ačkoli vyložených šancí bylo spousta. Když běželi tři jihlavští útočníci na jediného beka, orazítkoval kapitán Král pouze tyč. Poté ještě extraligový Danko neproměnil trestné střílení a krom toho se domácí několikrát dostali do přečíslení dvou na jednoho, naopak brněnští se zoufale snažili zápas zdramatizovat. Hra se také kouskovala častým přerušováním i vylučováním, nebyla nouze i o pěstní souboje. Zkrátka oba brankáři měli posledních patnáct minut hry v bráně zavřeno a tak se rezerva SK Jihlavy ve finálové sérii ujímá vedení 1:0 na zápasy.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery