Úvod » Aktuality

STARÉ BRNO ZASADILO NOVÁČKOVI TVRDÝ DIREKT

publikováno 18.09.2016 (aktualizováno 21.09.2016)

HSK Staré Brno – HBC Hodonín 8:2 (3:1, 2:0, 3:1)

Nováčci HBC Hodonín (dříve Rigum) hned na úvod sezóny zavítali na stadion jednoho z nejúspěšnějších mužstev této ligy, Starého Brna. Nástup se sice lépe vydařil hostům, ale nakonec si z Brna po svém debutu odvezli vysokou prohru.

Branky a nahrávky:

3. L.Šmarda (Novák), 3. Baláč (M.Šmarda), 10. M.Šmarda (Zapletal), 22. Jelínek (L.Šmarda), 22. M.Šmarda (L.Šmarda), 42. L.Šmarda (Baláč), 43. Jelínek (Baláč), 45. Smrž (Novák) – 1. Rapant (Z.Hlavačka), 32. Z.Hlavačka (Rapant).

Rozhodčí: Chocholouš, Hrazdíra. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:27.

Dalo se předpokládat, že duel dvou mančaftů, které nasbíraly mnoho zkušeností také ve vyšších soutěžích, se ponese v duchu vzájemného oťukávání. A hned v úvodních třech minutách bylo za zády obou brankářů velmi rušno. Hodonín se vrhnul do zápasu s velkou vervou a po pouhé půlminutě poslal Rapant ukázkovou střelou z kruhů pozdrav Machovcovi – 0:1. Domácí HSK se však z úvodní sprchy rychle otřepalo a hned při jeho prvním závaru protlačil míček mezi betony Jurenky do brány L.Šmarda – 1:1. Po dalších 19 sekundách připravil brněnský kapitán M.Šmarda výhodnou střeleckou pozici Baláčovi, který bez potíží pohotově zasunul do odkryté klece – 2:1 a totéž provedli jako přes kopírák o pár chvil později při přesilové hře Zapletal se zakončujícím M.Šmardou – 3:1. Do přestávky žádná další změna skóre nenastala.

Obraz hry z první třetiny se víceméně přenesl i do druhé, brněnští chodili častěji do přečíslení, jednou i L. a M. Šmardovi se vyskytli sami před gólmanem hostí, ale bez úspěšné koncovky. Také na obou stranách došlo k několika chybám v rozehrávce, které zůstaly nepotrestány. Nakonec i v této patnáctiminutovce došlo ke dvěma slepeným gólům Starého Brna. Jelínek si ihned po návratu z trestné lavice dobře naběhl a po Baláčově pobídce zametl míček přesně k tyčce – 4:1. Pár sekund po středovém buly vyběhl strážce Jurenka v nepravý okamžik do mezikruží, kde jej kličkou překonal M.Šmarda a svoji stoprocentní šancí nepohrdl – 5:1. Na to už trenér Hodonína zareagoval timeoutem a vystřídáním brankářů. Na druhé straně pochytal všechny pokusy soupeře spolehlivý Machovec a do druhé sirény k žádným dalším gólovým pohromám nedošlo.

Z kraje posledního dějství hry nezúročil svůj sólový únik Holub a záhy hosté korigovali stav. Rapant našel přesným pasem u opačné tyče vyčkávajícího Z.Hlavačku a ten nezaváhal – 5:2. Hodonín však zlobil dále, při jedné z početních výhod uháněl Mohyla sám na Machovce. Ten byl ovšem na svém postu a za pár vteřin zabránil tygřím skokem téměř jisté dorážce L.Hlavačky a nedopustil jakýkoli návrat hostí zpět do hry, ani po chybné rozehrávce HSK a následné situaci tři na jednoho. Zbývaly necelé čtyři minuty do konce utkání a L.Šmarda navýšil náskok svého týmu po překonání hostující obrany i ležícího gólmana Olana – 6:2. Při další ošemetné situaci před hodonínskou bránou se trefil z téměř nulového úhlu Jelínek – 7:2. Ihned po středovém vhazování zasáhlo nahození jednoho z hostujících útočníků horní tyčku, avšak v tuto chvíli to již nic neřešilo. Finální skóre dnešního klání dopsal půl minuty před hvizdem Smrž, jemuž po nahrávce Nováka stačila jen nastavit hokejka – 8:2. Vzhledem k velkým ambicím klubu sídlícího na hranicích ČR jde bezpochyby o nečekaný výsledek.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil zaruba | 19.09.2016 8:37
Nz a prej ta 23ka Hodonina je Rapant sorry já to na zápise blbě přečet
Osobní profil Trocka | 19.09.2016 7:25
Výbornej článek. Díky Zárubo !

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery