Úvod » Aktuality

ESKALACE EMOCÍ, GULÁŠ TRESTŮ, VÍTĚZSTVÍ JIHLAVY

publikováno 25.09.2016

SK Jihlava „B“ – HSK Staré Brno 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Ve střetnutí dvou mužstev, která v této soutěži dosáhla zlatého hattricku, udělili rozhodčí nevídaných 92 trestných minut (plus dva tresty do konce utkání). Nejemotivnější a nejbohatší na góly i fauly byla jednoznačně třetí třetina, na jejíž konci se radovala z plného bodového zisku domácí rezerva SK Jihlavy.

Branky a nahrávky:

37. Anděl (Zbořil, Fejt), 41. Fejt (bez asistence) – 44. Jiří Trötzmüller (bez asistence).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 17:16; navíc Haberman (dom.), Jandourek (hos.) 10 min OT; Ježek (dom.), L.Šmarda (hos.) OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:31.

Nakonec obě družstva nastoupila do tohoto duelu bez několika klíčových opor, akorát s rozdílem, že domácí střídačku naplnilo o tři hráče více. Úvodní perioda nabídla vyrovnanou partii, avšak brankáři i obrany odváděli bravurní práci. První tutovou příležitost promarnil Průcha po zaváhání L.Šmardy ve vlastním pásmu a další pak před brankovištěm Apeltauer, jehož dorážka pouze olízla dobře postavenou tyč. Na druhé straně dostal Smrž přesný pas zpoza brány a stál ve výhodné pozici před Ježkem, který si však věděl rady. Stejně jako ve druhé bráně Marek, na něhož se chvíli před první sirénou řítili sami Zápotočný s Hlavatým.

V některých okamžicích druhého dějství vzplály emoce, ale šlo jen o pomyslné „emoční zahřívací kolo“, jak se ukázalo později. Těchto patnáct minut určovalo tempo hry a vyhrálo 12:5 na střely hostující HSK, ovšem k otevření střeleckého účtu mu nakonec nepomohla ani dvojnásobná početní převaha trvající přes minutu a čtvrt, ve které vytasil pár skvělých zákroků brankář Ježek. Také při jednom z protiútoků domácích se před Markem zjevil sám Hlavatý, jenž selhal v koncovce. Pokud se v hledišti našel nějaký divák, co dorazil až na poslední třetinu utkání, prakticky o nic nepřišel.

Z počátku závěrečné fáze hry si vytvořilo tlak Brno, ale opět jej neproměnilo v branku, za což bylo brzy potrestáno. Nakonec až v sedmatřicáté minutě došlo po dlouhém čekání k první změně skóre. Tu měla na svědomí Jihlava v přesilové hře, ve které sice Marek napřed vyčaroval precizní zákrok lapačkou po úniku Průchy, ale o pár sekund později už nestačil na přesnou Andělovu pumelici od modré čáry – 1:0. Domácí hokejbalisté byli rázem na koni a druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Necelých pět minut před koncem setřásl hostující obranu Fejt, jenž nadvakrát procedil míček za záda brněnského brankáře – 2:0.

Za běžných okolností by byla pozice Jihlavy velmi bezpečná, jenže za chvíli svému týmu celou situaci zkomplikoval gólman Ježek, který se trochu zbytečně připletl do roztržky dvou hráčů u brankoviště a to vyústilo ve hromadnou bitku. Následně měli sudí plné ruce práce s výpočtem trestných minut. Především Ježek vyfasoval trest do konce zápasu a jelikož domácí neměli na střídačce k dispozici jiného brankáře, musel se převléct do jeho výstroje i dresu někdo z pole, konkrétně autor prvního gólu Anděl, což ještě o dalších pár minut prodloužilo přerušení hry. Situace na střídačce hostí nebyla o mnoho lepší, poněvadž jim zbývalo akorát posledních pět posil bez trestu. Důsledkem všeho byla čtyřminutová přesilovka pro Staré Brno, ve které vykřesal pro svůj tým naději po samostatné akci Jiří Trötzmüller, jehož nahození si našlo cestu přes chumel hráčů do horního rohu brány – 2:1. Mnoho času již však nezbývalo a navíc hosté kvůli nedostatku hráčů nemohli odvolat brankáře. To hrálo do karet domácím, kteří bez větších potíží udrželi svůj těsný náskok do vypršení základní hrací doby a všechny body tak zůstávají v centru Vysočiny.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Lukas45 | 04.10.2016 23:43
Jeletz ještě může pískat, taková p..... :-D
Osobní profil Trocka | 26.09.2016 18:17
Díky Zárubo! Hezkej článek..

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery