Úvod » Aktuality

HSK poprvé ve své historii ztratilo bod s Přibyslavicemi

publikováno 08.03.2017

J.V.S.K. SLZA Přibyslavice vs. HSK Staré Brno 2:3ss (0:0,1:2,1:0)

8-|

Celkem vyrovnané utkání, které  skončilo snad spravedlivou remízou. Za zmínku stojí autor vítězného gólu.

Autorem nebyl nikdo jiný, než jak se říká MATADOR týmu Josef Šmarda, který ve svých 50. letech+1 dne vystřelil HSK bonusový bodík.

Gratulujeme a děkujeme!!   (h5)

Vzhledem k postavení mužstev v tabulce zajíždělo Staré Brno na Vysočinu v roli mírného favorita, ač v okleštěném počtu. Zato Slza, která teprve dnes zahajovala jarní část sezóny, přistoupila k dnešnímu klání velmi zodpovědně v početné a silné sestavě a nepříjemně potrápila čtvrtý tým tabulky. Z její strany by se dalo hovořit o heroickém výkonu, neboť s tímto protivníkem vůbec poprvé dokázala poslat utkání do samostatných nájezdů a urvat alespoň jeden bodík. 

JVSK SLZA Přibyslavice – HSK Staré Brno 2:3ss (0:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Benáček (Randa), 33. Novák (Fiala) – 16. Dmytryszyn (M.Šmarda, Zapletal), 22. Jelínek (Baláč), rozhodující nájezd J.Šmarda.

Rozhodčí: Gráca. Vyloučení: 5:8, navíc Randa (dom.) OT, Hanzl (dom.) OK; Jan Trötzmüller (hos.) OT, Smrž (hos.) OT, Jelínek (hos.) OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 27:30.

Od úvodního buly dávali domácí jasně znát, že dnes nehodlají prodat svoji kůži lacino. Při jednom z rýsujících se přečíslení zatáhl hostující Novák za záchranou brzdu v podobě podražení. Přibyslavice si v přesilovce vytvořili slibné šance, ale Chmel několika bravurními zákroky udržel bezbrankový stav. Ten nadále platil i po téměř navazující první početní převaze Brna. Nebezpečnější šance k otevření skóre mělo v této třetině JVSK, které bývalo u mantinelů většinou o krok dříve. Například Chlubna ve svém brejku nepřekonal vybíhajícího Chmela, jenž správně zasáhl hokejkou, a o za pár okamžiků se řítili tři domácí útočníci na jediného obránce. Na opačné straně hřiště si M.Šmarda položil gólmana Maxu, ovšem ten mu u pravé tyče nenechal dostatek prostoru. Kromě brankářů byly v kritických situacích na svých postech také obrany a k žádným gólovým katastrofám do první sirény nedošlo.

Hned po uplynutí necelé minuty druhé periody se poroučel na trestnou lavici Randa, ale pobyl tam pouhé tři sekundy, neboť jeho faul bleskově potrestal přesným projektilem z úhlu od modré lajny Dmytryszyn – 0:1. Za šest minut se hostům podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl, když dokonce při vlastním oslabení dokázal Jelínek z chaosu v mezikruží nasměrovat míček po asfaltu přesně k tyči – 0:2. V jedné z dalších přesilových her Přibyslavic, v tomto případě čtyři na tři, pohrdl svými dvěma tutovými šancemi Bednář, avšak nakonec se domácí dočkali snížení poté, co Randa po své pohledné individuální akci nahrál směrem doprava Benáčkovi, jenž z první trefil odkrytý prostor Chmelovy svatyně – 1:2.

Když zvon kostela nad stadionem signalizoval poledne, hráči se scházeli na zahajující buly poslední třetiny, která byla tou nejvíce emotivní a nabídla i několik pěstních soubojů. Blízko pojišťujícímu gólu měl J.Šmarda, který nestihl před pádem Maxy poslat míček po zemi do prázdné brány. Nakonec hosté prohospodařili celý dvoubrankový náskok, jelikož při početní výhodě domácích si bývalý extraligista Fiala na modré čáře vyměnil míček s Novákem, jehož rána zasvištěla do sítě – 2:2. Na rozhodnutí zápasu v řádné hrací době zbývalo relativně dost času a s blížícím se závěrem stoupala hladina adrenalinu všech aktérů. Obrat mohl dokonat Chlubna, jenž při přečíslení pálil pouze do spojnice. Vyhrocený závěr třetího dějství již branky nepřinesl a vzhledem k celkovému průběhu tohoto divácky atraktivního utkání byla remíza spravedlivým výsledkem.

V nájezdech se prosadili pouze hosté, a to ihned v prvních dvou pokusech. Bod za rozhodující nájezd si připsal na konto padesátiletý veterán J.Šmarda a tečku dopsal Baláč.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Pepa67 | 10.03.2017 15:35
Osobní profil maca20 | 09.03.2017 14:12
Super článek.
Osobní profil Lukin87 | 08.03.2017 13:48
Výborně

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz