Úvod » Aktuality

HSK doma otočilo duel s Kyjovem a jde na třetí příčku

publikováno 25.04.2017

HSK Staré Brno – HBK Kyjov 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)

Staré Brno v předposledním kole soutěže vyzvalo na domácím hřišti svého souseda v tabulce, a to mladý a silný mančaft Kyjova. O brankách často rozhodovaly hrubé chyby na obou stranách. K plnému bodovému zisku měli nejprve nakročeno hosté, jenže nakonec jim ani hattrick talentovaného dorostence Fraňa k vítězství nestačil. Naopak domácímu HSK se vývoj klání podařilo otočit ve svůj prospěch.

Branky a nahrávky: 18. Klíma (Holub), 29. Šír (Klíma), 29. L.Šmarda (Baláč, J.Šmarda), 31. Holub (Šír), 42. Jelínek (Zapletal) – 3. Fraňo (Kordula), 5. Fraňo (bez asistence), 28. Fraňo (Kamrla).

Rozhodčí: Chocholouš, Prudík. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:20.

Začátek utkání vyšel lépe hokejbalistům z východu Moravy, kteří dávali domácím především rychlostně zabrat. Ke konci třetí minuty utekl domácímu obránci Fraňo a bezchybným bekendovým blafákem dal Chmelovi lekci – 0:1. Tentýž útočník za další minutu vystihl chybnou rozehrávku a při pádu podruhé zasunul míček do brány – 0:2. Po skončení nevyužité přesilovky Kyjova se hra začala vyrovnávat a žádný centimetr hřiště si soupeři nedarovali zadarmo. Šance k dalšímu skórování se do přestávky našly na obou stranách, ale bez gólového efektu.

Z kraje druhé periody se HSK dočkalo kontaktní branky, když Holub z rohu našel nahrávkou Klímu, jenž zůstal v třímetrové vzdálenosti před bránou trestuhodně neobsazen – 1:2. To samozřejmě Brňany nabudilo a začali více okupovat obranné pásmo hostí. Jenže k vyrovnání to nevedlo a s blížíci se přestávkou při jednom z protiútoků Kyjova se blýskl pohledným sólem opět Fraňo, který nejprve překonal domácího zadáka, pak počkal na správný moment pro zakončení a přesnou trefou pod víko završil svůj čistý hattrick – 1:3. Domácí družinu však toto skóre nezlomilo a za pouhých 39 sekund se vrátila zpět do hry. Klíma vyhrál vhazování a posunul na Šíra, po jehož prudké ráně z kruhu si Soukup sice sáhl na míček, ale srazil si jej do vlastní klece – 2:3. Tato branka očividně poslala hosty do kolen, neboť za necelou minutu zachytil jejich špatnou rozehrávku J.Šmarda a posunul míček na Baláče, jenž rozezvučel tyč, ale odraženého balónku se ujal L.Šmarda, který skóroval do posunuté brány gólmanem Soukupem a srovnal stav – 3:3.

V poslední třetině se skóre měnilo poměrně rychle. Domácí Šír napřed donutil k chybě hostujícího beka, ale bránu minul, po čemž ještě doběhl míček v rohu a našel na modré čáře spoluhráče Holuba, jenž svůj projektil nasměroval přesně k pravé tyčce a Staré Brno se tak dnes poprvé ocitlo ve vedení – 4:3. Kyjovští se pochopitelně nehodlali vzdát, nepříjemně zahrozil Svoboda, jenž střelou z voleje zasáhl pouze tyč. O tom, že všechny body zůstanou v Brně, rozhodl přesně tři minuty před závěrečným hvizdem Jelínek, jenž dostal přesný pas před bránu od Zapletala, a se štěstím procedil míček mezi betony Soukupa za brankovou čáru – 5:3. Na závěr ještě po Baláčově faulu zahrával Kyjov početní výhodu, která již na konečném výsledku nic nezměnila.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil maca20 | 28.04.2017 8:07
Pěkný článek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz