Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

Čtvrtfinále s Jundrovem ovládnuto

publikováno 08.05.2017

Vůbec poprvé se spolu v play-off střetly tyto dva brněnské mančafty. Třebaže po prvním čtvrtfinálovém díle to vypadalo na jednoznačnou záležitost Starého Brna, další den nastoupil na hřiště v početnější sestavě zcela vyměněný tým Jundrova, který mile překvapil své fandy i soupeře. Favorit musel dotahovat jednogólové manko a nakonec i druhý zápas série dokázal urvat pro sebe až po samostatných nájezdech.

1.čtvrftinále: HSK Staré Brno – HBC Jundrov 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Baláč (L.Šmarda), 12. Jelínek (M.Šmarda), 13. J.Šmarda (L.Šmarda), 18. Emmer (M.Šmarda), 21. Jelínek (M.Šmarda, Geryk), 30. Klíma (Dmytryszyn).

Rozhodčí: Chocholouš, Boháček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 43:6. Stav série: 1:0.

První minuty čtvrtfinálového klání se nesly v opatrném duchu z obou stran až do momentu, kdy se po vyhraném vhazování L.Šmardy a následné Baláčově střele z voleje dostal míček do brány hostí – 1:0. To posunulo zápas do vyšších obrátek a zanedlouho přišla další povedená akce HSK. Po M.Šmardově předložení zpoza klece se dobře zorientoval Jelínek, který doklepl míček za ležícího Skýbu – 2:0. Ještě se Jundrov ani nevzpamatoval a za minutu přišel další úder. Josef Šmarda se švihem ze středního pásma trefil přesně do šibenice – 3:0. Jundrovu, kterému se dnes sešlo nečekaně jen osm hráčů do pole, se nepodařilo najít způsob k překonání obrany soupeře.

Po pár sekundách druhého dějství nevyužil tutové šance ke své druhé brance veterán Šmarda. Za pár okamžiků zvýšil náskok červených nenápadnou střelou Emmer – 4:0. Uplynuly další tři minuty a prosadil se za dnešek podruhé Jelínek, a to bekendovým dloubákem z brankoviště putujícím s přispěním teče jundrovského obránce do sítě – 5:0. Hosté se chvíli po této události rozhodli stáhnout Skýbu z jeho postu a vystřídat jej Staňkem. Ten držel téměř do druhého hvizdu čisté konto a mnohdy musel vytahovat precizní zákroky, zejména po manévrování a otočce unikajícího Klímy. Ale svůj nezdar si zmiňovaný útočník (posila z “A“ mužstva Bulldogs) vynahradil ve třicáté minutě, jelikož při oslabení umístil svoji ránu z kruhu pod víko – 6:0. S výjimkou tohoto případu již brankářská dvojka Jundrova zabránila dalším gólovým pohromám pro svůj celek.

V poslední třetině se utkání spíše jen dohrávalo a obě družstva šetřila síly pro nadcházející čtvrtfinálový souboj. Přesto byly k vidění ještě další příležitosti, většinou na straně domácích, ale oběma brankářům již nedělalo potíž spolehlivě zavírat svá zařízení až do konce. Starobrňané dnes přestříleli soupeře nevídaným poměrem 43:6 (v jednotlivých třetinách 17:3, 15:2, 11:1) a potvrdili to i na konečném výsledku.   

2.čtvrtfinále: HBC Jundrov – HSK Staré Brno 2:3 SN (0:1, 2:0, 0:1; 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Mahrík (Vysloužil Jan), 22. Pejta (Dolíhal) – 14. Holub (Novák), 36. Jelínek (Klíma), rozhodující nájezd L.Šmarda.

Rozhodčí: Boháček, Vykydal. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:53. Stav série: 0:2.

V první periodě se hrálo převážně v obranné třetině domácích a bezbrankový stav vydržel dlouho z velké části díky skvěle chytajícímu gólmanovi Skýbovi, který po včerejšku našel zpět svoji hvězdnou formu. Až s blížící se přestávkou otevřelo střelecký účet zápasu hostující HSK. Pumelice vyslaná Holubem prosvištěla vším, co stálo v cestě – 0:1.

Náskok favoritů se ale po přestávce nenavyšoval, neboť nebezpečné pokusy Holuba a Klímy zastavila tyč. Naopak hráči v bílých barvách, kteří již neměli co ztratit, se chopili naděje v přesilovce po sekání Smrže. Tu využil po minutě tvrdým golfákem od modré čáry Mahrík – 1:1. Po vyrovnávací brance byli domácí při chuti, začali zlobit obranu svého soka a po chvíli si vynutili další faul, který potrestali za pouhých 16 sekund. Dolíhal v útočném pásmu přiťukl míček Pejtovi, jenž z první nedal Chmelovi šanci a otočil skóre – 2:1. Posléze se začalo Staré Brno tlačit více do ofenzívy, ale Skýba mu přesvědčivými zákroky dělal velké problémy. Vylámal si na něm zuby například Emmer, jenž zůstal volný ve výhodné pozici. Na druhé straně zaváněl dvoubrankovým rozdílem nepříjemný protiútok Jundrova (dva na jednoho) v početní nevýhodě, který Chmel se štěstím zlikvidoval.

Poslední dějství hry začalo početní převahou pět na tři bílých, ale na změnu stavu se stále čekalo. Ta přišla až v přesilovce HSK, ve které Klímovu individuální akci dokončil Jelínek – 2:2. Do konce řádné hrací doby mohl rozhodnout kdokoli, brankové příležitosti museli mařit oba gólmani a mnohokrát je zastupovali obránci. Přibližně dvě minuty před závěrečným signálem se v chaotické situaci sice dostal míček za brankovou čáru Jundrova, ale rozhodčí gól nepotvrdili kvůli ležícímu  hráči červených v brankovišti. Rozuzlení tedy nenastalo a krom toho, že se Staré Brno s Jundrovem nikdy předtím neutkalo ve vyřazovacích bojích, jejich vzájemné klání poprvé za celou společnou historii prodloužila remíza.

Následovalo desetiminutové prodloužení, ve kterém se nedalo nic předvídat. Štěstěna se usmála na hosty v okamžiku, kdy zazvonila branková konstrukce po nebezpečné ráně Sáňky. Zakrátko byl na opačné polovině hřiště blízko rozhodnutí J.Šmarda. Ve zbytku nastavení se odehrály i další gólové příležitosti, ale nakonec klasická hokejbalová hra dnešního vítěze neurčila.

Každé mužstvo mělo v základní sérii k dispozici pět samostatných nájezdů. Lépe začali jundrovští, když hned první pokus proměnil Dolíhal. Až ve čtvrté řadě srovnal Jelínek a v nejdůležitější páté rozhodl zajímavým provedením starobrněnský Lukáš Šmarda, čímž vystřelil HSK postup do semifinále.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery