Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

Starobrněnská cesta Ronhill ligou skončila na hranicích

publikováno 24.05.2017

Souboj o postup do finále se nezdramatizoval a tým Hodonína v emotivní semifinálové bitvě na své půdě proměnil mečbol. Hráčům HSK tak skončila poslední sezóna po jejich devítiletém působení v soutěži.

HBC Hodonín – HSK Staré Brno 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Hübl (Helešic), 13. J.Švagerka (bez asistence), 39. Hübl (Rapant) – 32. M.Šmarda (bez asistence), 39. Baláč (M.Šmarda).

Rozhodčí: Orsák, Zvařič. Vyloučení: 5:7, navíc Klíma (hos.) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 16:16. Stav série: 2:0.

Domácí lépe zachytili začátek druhého semifinále a po pouhých 82 odehraných sekundách propukla na jejich straně velká radost i s přispěním diváků v hledišti. Při jedné útočné akci nahrál Helešic od mantinelu do mezikruží nabíhajícímu Hüblovi, který se ve své šanci nezmýlil – 1:0. O pár sekund později měl k vyrovnání velmi zajímavou a zároveň obrovskou šanci Jiří Trötzmüller, který vyčkával sám před Krýsou a zázračně na něj prošla pomalá nahrávka z rohu, ale brankář v poslední chvíli změnil směr míčku hokejkou. Hosté v této periodě hráli nedisciplinovaně a nabídli hodonínským hned čtyři přesilové hry (přes minutu i pět na tři), ale k velkému překvapení zůstalo skóre do přestávky stejné.

Po uplynutí několika sekund druhého dějství mohl navýšit vedení Helešic, který naštěstí pro HSK nestačil zareagovat na námaz od brněnského obránce. Na opačné straně nenaložil Šír ideálně se svým samostatným únikem. Druhá změna stavu nastala až tři minuty před druhým zvoněním, když Horáka překonal z úspěšné dorážky Jan Švagerka – 2:0. Za chvíli jej mohl následovat jeho bratr Zbyněk, který minul osamocen před odkrytou bránou.

Od poslední třetiny začali usedat za katr také hodonínští a jejich druhý faul, konkrétně Navrátilův, potrestal po sedmi sekundách zakončením ze vzduchu kapitán Martin Šmarda – 2:1. Brněnské šance tak rázem ožily a v poslední třetině byli hosté o něco aktivnějším týmem. Zároveň začala stoupat adrenalinová hladina všech přítomných a docházelo ke slovním přestřelkám i mezi hráči a diváky na tribuně. Jakmile se naposledy protočily strany, dostali se domácí zpět do dvoubrankového trháku. Při přečíslení se rozhodl bez kombinace sám vystřelit již z kruhu Hübl a překvapil hostujícího brankáře – 3:1. Jenže za necelých dvacet sekund řeklo Staré Brno, že tím to zdaleka nekončí. V nepřehledné situaci před Krýsou doskákal do brány z hole Baláče – 3:2. Poté dokázali hosté přečkat další oslabení 3 na 5 a následně se začalo tlačit více do ofenzívy. Jedinečnou šancí pohrdl M.Šmarda, který při přečíslení sám před domácím brankářem netrefil podle představ. Na závěr vytvořilo Brno na Hodonín enormní tlak při power-play, když se domácí museli po Mrázově faulu bránit ve čtyřech, ale nakonec k vyrovnávací brance nedošlo.

A tak Ronhill liga po dnešku zná svého prvního finalistu – HBC Hodonín.   

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil zaruba | 25.05.2017 10:10
Rádo se stalo, asi nejsem jedinej komu bude HSK moc chybět
Osobní profil maca20 | 25.05.2017 9:22
Díky Zárubo, za všechny komenty k zápasům. Super

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery